skip to Main Content

Wat is financial lease?

Hoe zit het?

Financial lease kunt u het beste vergelijken met een autolening zoals een persoonlijke lening. Sommigen menen dat huurkoop hetzelfde is als financial lease, maar met name de rechtsgrond -om in juridische termen te spreken- zorgt voor de verschillen tussen financial lease en huurkoop. Daarover gaan we op deze pagina maar niet uitweiden. Met financial lease kan je echter investeren in een auto of bedrijfswagen voor uw onderneming. U leaset een voertuig en deze betaalt u aan de leasemaatschappij af in de vorm van meerdere maandtermijnen. In deze maandtermijnen wordt ook de rente verwerkt. Voor zzp’ers en mkb’ers is financial leasing de goedkoopste en meest duidelijke vorm van leasen. Zo bent u meteen economisch eigenaar van uw wagen en is het ook uw juridisch eigendom na betaling van de laatste leasetermijn. Anders dan met huurkoop en sommige andere dure vormen van auto lease, heeft u de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijnen tijdens de looptijd extra laag te houden. Dat kan d.m.v. een slottermijn of aanbetaling.

Lease-Spotter

Waarom financial lease?

Financial lease is een speciaal product voor ondernemers die gemak en zekerheid willen. Bij financial lease hoeft u geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen. U kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het object. Omdat de rente die u betaalt voor uw financial lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaald u maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. U weet dus exact waar u aan toe bent. Helder en duidelijk. Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.

Voordelen financial lease

  • Starters en zzp’ers zonder jaarcijfers komen in aanmerking voor financial lease! U hoeft dan geen jaarcijfers te overleggen.
  • De BTW mag u terugvorderen indien u BTW-plichtig bent.
  • Fiscaal voordeel: U plaatst de auto op de bedrijfsbalans waardoor u kunt profiteren van allerlei fiscale voordelen zoals investeringsaftrek.
  • De looptijd, maandtermijn en rente staan vast gedurende de gehele looptijd van uw leasecontract.
  • Lagere maandtermijn mogelijk door het doen van een aanbetaling, hebben van een inruilauto of het vastzetten van een slottermijn.
  • De aanschaf gaat niet ten koste van uw liquiditeit!

Geïnteresseerd?

Heeft u een auto gezien waar u in geïnteresseerd bent? Wilt u graag leasen? Vraag dan een offerte aan. Heeft u vragen over een auto of over de inhoud van de leasecontracten? Bekijk dan onze FAQ pagina, neem direct contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lease-Spotter - Golf 7 GTI
Back To Top